Virtuaalinen Hannoveryhdistys

Projektipäiväkirja osa 03 ? Ehkäpä. Olin miten oli, niin täältä me noustaan.


 Nyt oli aika hannoveryhdistyksen viimeinkin nähdä päivän valoa. Aika kauanhan siihen meni (2/3 vuotta, hups.) mutta nyt yhdistys on vihdoin nostettu pystyyn (ja innokkaita apukäsiäkin on ilmaantunut!)..

 Verta, hikeä ja kyyneliä? Ehkei aivan, mutta ainakin aikaa ja vaivaa tähän yhdistykseen on nähty. Aiempien yhdistysten kasaan kokoama hannoverien virtuaalihistoria oli mielestäni aivan liian tynkä. Se ei kertonut mitään mistään ja jos kertoi, oli tieto jo todella vanhentunutta. Siispä sormet näppiksille ja kirjoittamaan? No ei aivan niinkään.

 Olen tainnut viimeksi hakea samalla innolla ja vaivalla tietoa opinnäytetyöhöni hevosten värien genetiikasta, kuin millaisella vimmalla hain nyt tietoa hannoverien virtuaalihistoriasta. Kävin läpi kaiken infon, jonka vain käsiini sain. Ja sitä infoahan olikin sitten paljon, hannover on ollut virtuaalisesti varsin suosittu rotu...

 Sen jälkeen käytiin läpi se info: pitääkö kaikki paikkansa, onko tämä ori nyt oikeasti vaikuttanut jalostuksessa, vieläkö se näkyy nykyhevosten sukutauluissa ja missä tallissa se nyt asui ja minä vuonna ja HUUAAAHH. Infoähky oli kauhea. Ja tekstiä oli aivan liikaa.

 Eli kun tämä kaikki historia saatiin kasaan, niin sen jälkeen se piti tiivistää. Ja siinä sitä hommaa olikin. Mutta olin loppujen lopuksi ihan äärettömän tyytyväinen aikaansaannokseeni. Linkit eivät varmaan enää toimi, kun kaikki on kirjoiteltu v. 2019 (mm. Skurvashin sivut katosivat tässä välissä), mutta tekstin paikkansapitävyys ei ole kadonnut.

 Noh, historiikin lisäksi hannoveryhdistyksessä uudistettiin laatuarvostelun arvostelu. Poistettiin kisamenestys pisteytystä, otettiin tilalle enemmän jalostuksellista painoarvoa. (Aiemmin vanhemmilla ja jälkeläisillä merkkasi, kuinka monta kilpailua niillä on vrt. nyt merkkaa, kuinka monta jälkeläistä tai sukulaista hevosella on.) Samoin kuin yhdistyksen toimintaan lisättiin myös hevosvälitys, joka toimii muutaman kerran vuodessa "huutokauppa" tyylisesti esittelee myytävät hevoset köntässä, myy ne ja ne, jotka jäävät myymättä odottavat seuraavaan myyntitapahtumaan. (Ja jos ei mene sittenkään kaupaksi, niin voin kyllä uhrautua napsimaan hienot yksilöt matkaani. Tsihih.)

 Toki hannoverien rotunäyttelyt sekä ori- ja kasvattajalistat säilyivät ennallaan toiminallisuudeltaan. Eli ne ovat yhä olemassa, toisinsanoen.

 Ja kiitos apukäsien, joita ilmoittautui jo monta, saimme jo ensimmäiset rotunäyttelyt pystyyn ja seuraavat tuloilleen ja toukokuulle olisi tarkoitus laittaa jo ensimmäinen laatuarvostelutilaisuus pystyyn. Kylläpä jännittää. Näin ne projektit etenee. "Hiljaa hyvä tulee", kuten sanotaan.

Tervetuloa tutustumaan!


Ps. Kuva on Tregoyd Topper-sivun käsialaa ja meillä on lupa sen käyttöön. 

Kommentit