Kasvattajan onnea ja autuutta!

SE ON KEVÄT NYT KUULKAAS!

(c) Gilbriar - permission.

 Tänään on niin siistiä ja mahtavaa kasvattaa virtuaalihevosia, sillä nyt ne syntyi! Ekat 3 polviset kasvatit. (No mikä siinä nyt on niin ihmeellistä?) Nokun ne on ekat 3 polviset niistä "omista linjoista"! Eli omista tuontihevosista saakka tehdyt omat linjat on nyt 3 polvisia! Niin siistiä! (No tässä kyllä vähän huijaan, koska isän puoli on Tijuanan linjoja, mutta emän linja sentään on omaani...)

 Asiaa on hankaloittanut tosiaan hidas ikääntyminen. Kauhean kauan joutuu odottamaan, että ne varsat on edes hädin tuskin lisääntymisikäisiä. (Kyllä reaalimaailmassakin voi tamma saada varsan jo kaksivuotiaana!) Joo niin voi mutta kun nyt on ollut niin kiire, että tammat on olleet hädin tuskin puolitoista vuotiaita. "HUPS!" Onneksi kyseessä on virtuaalimaailma eikä kukaan oikeasti kärsi. 

Aiemmin tämän vuoden alussa sain ensimmäisen kaksipolvisen clevelandin ruunikko-kasvatin aikaiseksi, olin siitäkin niin iloinen ja ylpeä, varsinkin kun kyseisen kasvatin isä on oikea silmäterä itselleni. Tänään laitettiin alulle 3 polvinen miniatyyritamma! Toki se syntyy vasta joulukuussa juurikin edellämainitun ikääntymisongelman takia, mutta syntyypä silti! Niin siistiä! 

Ennen kyseisen tamman syntymää saatan ehtiä kyllä tehtailla vaikka ja mitä muitakin kolmepolvisia, mutta Black Betty on virallisesti "se ensimmäinen". Toki ei sekään täysin omista linjoista ole, kun isä on Tijuanan kasvattamista linjoista peräisin, mutta isä on silti oma kasvatti, eli sillai, periaatteessa? Melkein? Alunperinhän Vermontiin otettiin amerikan minejä juurikin tuon kys. isäoriin, Cal's Tip Toen vuoksi. Ori on yksi kaikkien aikojen suosikkini ja sillä ei ole yhtään varsaa. Sellainen ei käy. Niinpä omia linjoja pystyyn ja oriille morsiamia tehtailemaan! 

Kyllä, siihen olisi ollut helpompikin keino, mutta minäpä en tykkää kaikesta helposta, olenhan kuitenkin vaikea ihminen. Eli tästä se oikea kasvattaminen sitten lähtee, kohta tehtaillaan varsoja oikein urakalla! 

PS. Jos jollain on torihevos-oria tai itäfriisin oria (miel evm, max. 1 polvista), jolle tahtoisi varsoja (itselläni evm tori-tamma), niin ottakoon minuun yhteyttä! Ennenkuin innostun tuomaan itselleni torinhevos-oriin ja ryhdyn tehtailemaan varsoja rodusta, josta en välitä...[toistaiseksi en ole vielä päätynyt sille sporttilinjalle, mutta kai sitä joutuu kohta yhdistämään täykkiin sen] (Miten se toritamma minulle päätyi niin se onkin taas niin hyvä kysymys että palataan siihen joku toinen postaus.)

Kommentit